Kun med Kondom etui design

Kategori

Diverse, Branding

Klient

Sundhedsstyrelsen

Del:

Udfordring

Sundhedsstyrelsen havde brug for et nyt etui- og foliedesign til 'Kun Med Kondom' kampagnen. Der var ingen billeder til rådighed, da jeg skulle designe etuierne. Sundhedsstyrelsen gik bort fra den gamle kampagne 'Kun med kondom er I alene i sengen', så derfor var der ikke noget eksisterende materiale, der kunne bruges. De ville lave en ny kampagne, der blev lavet efter at jeg havde designet de nye etuier. Det gamle kondometui var et rektangulært kondometui med billede fra kampagnen. Det nye kondometui skulle være kvadratisk.

Løsning

Jeg valgte at lave et typografisk design. Sammen med Søren Zinck, fra Sex & Samfund, udvalgte jeg tekster/'one liners', som de unge havde skrevet på Sex & Samfunds facebook side og brugte dem på 3 etuier – endnu et blev lavet i 2012. Noget af teksten blev trykt med UV lak for at give designet og udtrykket en ekstra sanselig dimension. (Samarbejdet startede i 2011. Inden jeg gik i gang med at designe etuierne, lavede jeg en stiliseret version af det daværende pixelerede piktogram 8=>, der er blevet brugt i de efterfølgende kampagner. Jeg designede også t-shirts og mulepose med det bærende statement 'no rub = no love' og piktogrammet).

Resultat

Oplaget på kondomerne steg år for år: 2011 (300.000), 2012 (350.000), 2013 (500.000), 2014 (600.000), 2015 (400.000). '38% af målgruppen har i 2015 fået/taget et kondom. Den primære kendskabsdriver i 2015 var virtuel (facebook), så det må siges at være meget positivt, at 38% møder kampagnen i real life i form af en konkret forebyggelses-handlemulighed'. Kilde: You-Gov-undersøgelse (N=505).
 

Søren Zinck, Sex & Samfund:

"Anja de Jong har stået for at designe Kun med Kondom kampagnens kondometuier. Der blev efterspurgt et nyt, elegant, lækkert og smooth design, som var i tråd med kampagnens øvrige grafiske elementer. Kampagnens målgruppe (samlet set 16-25 årige unge) har været meget positive overfor etuierne og ved flere evalueringer har unge kommenteret, at etuierne gør, at det ikke føles så kikset at have kondom med i byen."