Kant julekort ansøgning

Kategori

Håndlavede projekter

Klient

KANT arkitekter

Del:

Udfordring

KANT arkitekter søgte en rigtig dygtig grafisk designer. De havde lavet en anderledes og sjov jobannonce, hvor man kunne vinde jobbet som grafisk designer, hvis man lavede et julekort med KANT til dem. Det talte lige til mit hjerte – og lå lige til højrebenet når man ser på mine andre cases under 'håndlavede projekter'. ;-)

Løsning

Jeg ønskede at lave et julekort med et mar'kant' udtryk – og genfortolke det, så der blev skabt en ny dimension i forhold til det traditionelle julekort. Ideen med at lave deres bygning med popup effekt opstod ud fra et ønske om at symbolisere deres erhverv på en subtil måde; de rejser huse med langsigtede perspektiver – for både omgivelserne og dem der benytter dem og bor i dem. Bygningens skygge danner et tændt julelys i en stiliseret juledekoration.

Resultat

Det var en teknisk svær opgave, jeg fik stillet mig selv med popup effekten – mange udfordrende arbejdsgange skulle lykkes for at få det hele til at gå op i en højere helhed. Første udfordring var at få taget billeder af bygningen – den dag jeg var forbi for at tage billeder var hele gården fyldt med biler og lastbiler, og det var umuligt at få taget ét billede af hele bygningen. Derfor måtte jeg efterfølgende sammensætte to billeder for at få skabt facaden. Efter den 'fortrykte' tekst jeg havde skrevet på bagsiden, gav jeg den hele armen og skrev en hilsen i hånden – som om jeg havde vundet jobbet. KANT arkitekter fik 264 ansøgninger – 264 bud på deres næste julekort. Jeg kom til samtale indenfor en uge. Katrine Mai-Jørgensen nævnte (heldigvis) til samtalen, at den håndskrevne tekst var lige i øjet. ;-) Til info så blev julekortet møjsommeligt lavet i tre eksemplarer; én dummy, ét til KANT arkitekter og ét til mig – dét er helt crazy ;-)