Kulturhavn plakatkonkurrence

Kategori

Håndlavede projekter

Klient

Plakatkonkurrence

Del:

Udfordring

Plakatkonkurrence. I 2015 var konkurrencen for første gang international, hvilket resulterede i 985 plakatforslag fra 75 forskellige lande (i 2014 modtog Kulturhavn 123 forslag). Krav: 'Det er vigtigt at tage højde for, at plakaten skal have gennemslagskraft og at plakatdesignet anvendes som gennemgående motiv på alt markedsførings-materiale, hvilket stiller særlige krav til designets fleksibilitet.'

Løsning

Hverken fugl eller fisk – dette anderledes væsen har sin helt egen historie: Inspirationen kom, da jeg læste om ‘havnens hemmelige historier’ på kulturhavn.kk.dk. Ville det ikke være helt fantastisk at finde en funklende skat på havnens dybe, mørke bund? Derfra opstod dette væsen, støt og roligt, fra regnbue-metalarkene jeg havde købt i Tutein & Koch – og blev til noget helt andet end den oprindelige idé, jeg havde handlet ind til. Planen var hele tiden at lave noget håndlavet. For mig er der noget fascinerende ved at se grafiske ting, der er lavet på den ‘gammeldags’ måde – der er heller ikke blevet foretaget retoucheringer efter billedet er taget – den håndlavede grafik skal netop have nogle småfejl og ikke være 100% symmetrisk. Den skal være levende, udtryksfuld og helt sin egen. Sådan opfatter jeg Kulturhavns ånd.

Resultat

Ved første øjekast ligner det en sommerfugl. Men ved nøjere øjesyn ser man fisken i midten – og dernæst vingerne der giver associationer til skibsskrogets pånittede metalplader. Grundformen er en kunstnerisk fortolkning af en Admiral sommerfugl. Den røde tråd samles i navnet – da den danske flåde havde base på Holmen i over 300 år. Farverne er positive, glade og legende. De leder tankerne hen på sommeraftener, ved vandet, hvor solnedgangens flotte farver spejles i det spejlblanke vand… Designet er fleksibelt og velfungerende på alle formater. Grafikken ændrer fuldstændigt udtryk, alt efter hvordan lysindfaldet er, når der tages billede. Der er derfor mulighed for at lave andre stemningsfulde farvespil og alsidige tryksager/grafikfiler.